علت شنیدن صدای ضربان قلب در گوش موقع خواب

علت شنیدن صدای ضربان قلب در گوش موقع خواب

وزوز گوش چیست؟

شنیدن صدا در گوش یا سر بدون حضور منبع صوتی یا در حالت سکوت بخصوص در هنگام شب وزوز گوش گفته می‌شود. وزوز گوش می‌تواند در هر سن و جنسیت ایجاد شود و همچنین برای هر فرد دارای شدت و فرکانس(نوع صدا) متفاوتی باشد.

صدا‌های وزوز که اکثر افراد بیان می‌کنند به صورت صدای سوت، وزوز، خش خش، هوهو، صدای کتری، صدای مهتابی، ابشار و... می‌باشد. امروزه به دلیل افزایش استرس، مصرف بیش از حد از دارو، استفاده از هندزفری و... وزوز گوش بسیار افزایش و شایع شده است.

طبق بررسی و نظرسنجی‌ها تخمین‌زده می‌شود که ۱۰ تا ۲۵٪ از بزرگسالان به وزوز گوش مبتلا هستند. همچنین احتمال بروز وزوز گوش در کودکان نیز وجود دارد. برای کودکان و بزرگسالان وزوز گوش ممکن است با گذشت زمان بهبود یابد یا حتی از بین برود اما در برخی موارد با گذشت زمان شدت وزوز بیشتر یا بدتر می‌شود.

هنگامی که وزوز گوش برای سه ماه یا بیشتر طول بکشد، مزمن در نظر گرفته می‌شود. علت دقیق ایجاد و شروع وزوز گوش نامشخص است اما اکثر افرادی که به آن مبتلا هستند درجاتی از کاهش شنوایی را دارند.

در واقع می‌توان گفت مهمترین عامل شروع وزوز گوش کم شنوایی است. با اینکه وزوز گوش سبب آسیب به سیستم عصبی یا مغز نمی‌شود اما در مطالعات مختلف مشخص شده است که وزوز می‌تواند بر خلق و خو، خواب و تمرکز تأثیر منفی داشته باشد. حتی در موارد شدید وزوز گوش می‌تواند منجر به اضطراب یا افسردگی شود.

  • نکته مهم: وزوز گوش بیماری نیست بلکه عارضه یک بیماری دیگر است. به طور مثال وزوز گوش در اثر کم شنوایی و کاهش تحریک سیستم عصبی شنوایی ایجاد می‌شود. همچنین تصور اشتباه بسیاری از افرادد در مورد وزوز گوش، آسیب به شنوایی یا ضعیف شدن شنوایی در اثر شروع وزوز گوش می‌باشد.

صدای نبض در گوش یا وزوز ضربانی چیست؟

افراد مبتلا به وزوز گوش ضربان دار اغلب صدای ضربان ریتمیک(همانند ضربا قلب) یا ضربان در یک یا هر دو گوش می‌شنوند. وزوز ضربانی نیز همانند سایر انواع وزوز می‌تواند سبب بروز ناراحتی، استرس، اضطراب، مشکلات خواب و تمرکز شود.

وزوز ضربان دار یا پالسی شکل نادری از وزوز گوش است. افرادی که وزوز گوش ضربان دار دارند صدایی را می‌شنوند که ممکن است بلند یا ملایم باشد اما اغلب همزمان با ضربان قلب آن‌ها اتفاق می‌افتد.

همچنین ممکن است بسیاری از افراد وزوز ضربانی را تنها در موقع خواب احساس کنند. همانطور که در بخش بالا بیان شد وزوز گوش بیماری نیست و عارضه یک بیماری دیگر است که این حالت برای وزوز ضربان دار نیز صدق می‌کند.

در واقع وزوز ضربانی می‌تواند نشانه شرایطی مانند بیماری قلبی یا بیماری‌هایی که بر عروق و شریان تأثیر می‌گذارد.

علت شنیدن صدای ضربان قلب در گوش موقع خواب

چرا وزوز ضربانی ایجاد می‌شود؟به طور کلی وزوز ضربان دار می‌تواند منشأ‌های مختلفی داشته باشد برخی نسبتاً خوش خیم و برخی دیگر به طور بالقوه تهدید‌کننده زندگی هستند.

علت‌های وزوز ضربانی در گوش می‌توانند شامل ناهنجاری‌های عروقی، فشار‌های مغزی غیرطبیعی، مشکل در ساختار‌های عروقی در گردن یا سر و الگو‌های منحصر به فرد جریان خون در نزدیکی گوش باشند. همچنین وزوز ضربانی می‌تواند به دلیل وجود تومور نیز ایجاد شود.

علت وزوز ضربانی می‌تواند به ترتیب شامل موارد زیر باشد:

آترواسکلروز

اترواسکلروز به معنی ضخیم شدن و سخت شدن شریان‌ها است. در واقع شریان‌ها حالت ارتجاعی خود را در هنگام عبور جریان خون(بخصوص شریان‌های نزدیک گوش) از دست می‌دهند که این حالت ممکن است سبب ایجاد صدای ضربان یا نبض و در نتیجه شنیدن وزوز به صورت ضربانی شود.

ناهنجاری‌های شریانی وریدی(AVM)

انسداد غیرطبیعی در رگ‌های خونی هستند که بر جریان خون بین سیاهرگ‌ها و شریان‌ها تأثیر می‌گذارند. اگر ناهنجاری شریانی وریدی در نزدیکی گوش ایجاد شود ممکن است دچار وزوز ضربانی شوید.

 این ناهنجاری بسیار نادر است و اغلب در مردان بخصوص در سنین بین ۱۰ تا ۴۰ سالگی علائم خود را نشان می‌دهد.

فشار خون بالا

فشار خون بالا بخصوص در عروق‌های گردن، سر و گوش یکی دیگر از عوامل مهم در شروع وزوز ضربانی می‌باشد.

کم خونی

کم خونی ممکن است جریان خون را افزایش دهد که به نوبه خود ممکن است بر رگ‌های خونی تأثیر بگذارد و باعث وزوز ضربان دار یا پالسی شود.

تومور‌های گوش میانی

تومور گوش میانی یا تومور گلوموس جزء تومور‌هایی می‌باشند که در فضای گوش میانی و در نزدیکی حلزون قرار دارند. تومور‌های گلوموس دارای عروق خونی زیاد می‌باشند که گاهی اوقات افراد به دلیل شنیدن جریان خون در رگ‌های خونی تومور گلوموس دچار وزوز ضربان دار می‌شوند.

افزایش فشار خون داخل جمجمه‌ایدیوپاتیک (بدون علت مشخص)

این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که مایع مغزی نخاعی در اطراف مغز جمع می‌شود و بر رگ‌های خونی و احتمالاً بر جریان خون تأثیر می‌گذارد.

ضربه به سر

حدود ۵۳ درصد از افرادی که دچار آسیب و ضربه به سر می‌شوند دچار وزوز گوش از جمله وزوز ضربان دار می‌شوند.

پرکاری تیروئید

این وضعیت ممکن است باعث افزایش سرعت ضربان قلب و در نتیجه افزایش فشار خون در افراد شود که می‌تواند احتمال بروز وزوز ضربان دار را افزایش دهد.

بیماری پاژه

بیماری پاژه یک اختلال استخوانی مزمن است که ممکن است جمجمه افراد را تحت تأثیر قرار دهد. حدود ۲۰ درصد از افرادی که به بیماری پاژه مبتلا هستند دچار مشکلات شنوایی از جمله وزوز ضربان دار می‌شوند.

روش‌های تشخیص وزوز ضربانی

تست و آزمایش‌هایی که برای بررسی عروق گردن و سر جهت تشخیص وزوز ضربانی انجام می‌شود شامل:

آنژیوگرافی

این آزمایش از مواد حاجب و اشعه ایکس استفاده می‌کند تا مسیر عروق خونی را بررسی کنند.

  1. آنژیوگرافی رزونانس مغناطیسی (MRA): این آزمایش مشکلات عروق خونی سر و گردن را بررسی می‌کند.
  2. تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) تست‌ام ار‌ای از یک میدان مغناطیسی و امواج رادیویی برای تولید تصاویر مقطعی از ساختار‌ها یا بافت‌های بدن استفاده می‌کند. از این آزمایش برای به دست آوردن تصاویری از بافت‌های داخل گوش و گردن استفاده کنند.

سونوگرافی داپلر

از این آزمایش برای مشاهده چگونگی جریان خون در رگ‌های خونی در گردن استفاده می‌کنند.

اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT)

این آزمایش از اشعه ایکس و کامپیوتر برای تولید تصویر سه بعدی از سر و گردن استفاده می‌کند.

اسکن توموگرافی کامپیوتری با وضوح بالا (HRCT)

این تست از یک پرتو باریک اشعه ایکس و تجزیه و تحلیل کامپیوتری پیشرفته برای ایجاد تصاویر بسیار دقیق از رگ‌های خونی یا سایر قسمت‌های سر و گردن استفاده می‌کند. همچنین از اسکن HRCT برای بررسی ناهنجاری‌های دیواره سینوس (SWAA) استفاده می‌شود.

درمان وزوز ضربانی با صدادرمانی

استفاده از سمعک‌های مخصوص وزوز گوش یا سمعک‌های ماسکردار که قابلیت تولید صدا و پوشش وزوز را دارند در کاهش شدت وزوز‌های ضربانی و غیرضربانی کمک‌کننده می‌باشند.

درمان وزوز ضربانی با لیزر کم توان

استفاده از لیزر‌های کم توان به دلیل کمک به افزایش جریان خون بهتر در عروق گوش به کاهش شدت وزوز گوش کمک می‌کند.

درمان وزوز ضربانی با دارو

استفاده از قرص الپرازولام و پروپرانولول در درمان وزوز‌های ضربانی مفید می‌باشند. الپرازولام با کاهش استرس و ارامش سیستم عصبی و پروپرانولول با کمک به جریان خون بهتر(تنظیم فشارخون و منظم کردن ضربان قلب) در کاهش و درمان وزوز ضربانی استفاده می‌شوند.

درمان وزوز ضربانی با حجامت یا فصد خون

گاهی اوقات به علت افزایش غلظت خون، تغذیه نامناسب، افزایش قند و چربی احتمال ایجاد وزوز ضربانی افزایش می‌یابد.

کلینیک شنوایی و وزوز فراشنوا

درمان وزوز گوش با روش‌های جدید نظیر تحریک الکتریکی عصب واگ، لیزر درمانی، سمعک، سمعک‌های مخصوص وزوز گوش، موسیقی درمانی، ویتأمین درمانی، رژیم غذایی و... در مرکز فراشنوا انجام می‌شود.

علاوه بر این موارد، ارزیابی شنوایی نوزادان، بزرگسالان، مشاوره و تجویز سمعک، تنظیم و تعمیر سمعک، تهیه قالب‌های ضدآب و ضدصوت نیز در این مرکز انجام می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر و مشاوره با شماره‌های مرکز فراشنوا تماس حاصل فرمایید:
۰۲۱۸۸۹۴۹۳۶۸
۰۲۱۸۸۹۵۸۸۲۳
۰۹۱۰۵۲۴۱۰۷۱

برای مشاهده نتایج درمان وزوز و رضایت بیماران ما را در صفحه اینستاگرام دنبال کنید:
@samak_farasheava

  • Beta
Beta feature
  • Beta
Beta feature

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما